AT&T verliest alleenrecht op iPhone in VS

De Amerikaanse provider AT&T is het alleenrecht op de verkoop van de iPhone kwijt. Vanaf 10 februari zal de gewilde smartphone ook bij Verizon te koop zijn, zo liet Apple in een persbericht weten.

Het monopolie op de levering van de iPhone lag meer dan drie jaar in handen van AT&T en niet altijd met succes. Hoewel de provider grote winst boekte met dit alleenrecht, bleek het netwerk van AT&T het grote aantal iPhone-gebruikers niet altijd aan te kunnen.

Er zijn enkele verschillen tussen de iPhones die door AT&T en Verizon worden aangeboden. Zo zullen de toestellen van Verizon gebruikmaken van een cdma-netwerk, terwijl de iPhones van AT&T van de gsm-standaard gebruikmaken.

Inkeping en volumeknoppen

Volgens Apple is dit ook de reden dat er een extra inkeping aan de bovenkant van de iPhone 4 van Verizon zit en heeft dit niets te maken met een fix van het vermeende antenneprobleem. Daarnaast zijn de volumeknoppen op de Verizon-iPhones verschoven, waarvoor wellicht andere beschermhoesjes nodig zullen zijn.

Tenslotte is het mogelijk om met de iPhone 4 van Verizon een mobiele hotspot op te zetten, waarmee tot vijf andere apparaten van de 3g-verbinding van de telefoon gebruik kunnen maken. De gsm-iPhones krijgen deze mogelijkheid bij de aankomende update naar iOS 4.3.