AWARDS 2008: LaCie Little Disk

Fabrikanten van externe harde schijven lokken de mobiele gebruiker met extra software waarmee je nog gemakkelijker, nog veiliger je gegevens bewaart, back-upt en synchroniseert. Maar kun je met de software-extra's wel uit de voeten en nog belangrijker: werkt het?

LaCie profileert zich met harde schijven waarvan het omhulsel is bedacht door industriële topdesigners. Zo is de buitenkant van de Little Disk van Sam Hecht: glad hard plastic gevoelig voor krasjes en vingerafdrukken. Na het afnemen van een dekseltje kun je een ingebouwde usb-kabel van negen centimeter uittrekken, al levert LaCie er een verlengkabel van bijna 60 centimeter bij.

Mac en Windows
In het kastje tref je bij de 500-GB-versie een Samsung HM500LI-harddisk aan met voorgeïnstalleerde hulpsoftware voor Mac OS X en Windows 2000/XP/Vista. De hulp bestaat voor Mac-gebruikers uit 1-Click-Backup en Silverkeeper Backup. Windows-gebruikers krijgen naast 1-Click-Backup het veel ruimere Lacie Sync versie 7 dertig dagen op proef mee.

Privacy
Met Lacie Sync bewaar je gemakkelijk je bestanden, Outlook e-mail/Contacten/ Calender op de externe harde schijf en kun je je werk op ieder systeem via de Little Disk laten verlopen om ongewenste gegevensverspreiding of privacy-inbreuk te voorkomen.

De Sync-software is een absolute aanrader en kan zich in gebruiksvriendelijkheid bijna meten met Transcends StoreJet Elite. Spijtig dat je de applicatie na 30 dagen apart moet kopen en dat de encryptie van een AES-128-bitsomvang is, waar Transcend het betere AES-256 biedt.

 


Extra informatie:
Prijs: € 125,21 (excl. BTW) voor 500 GB (465,65 GB effectief)). Ook verkrijgbaar met 250 GB (€ 81,82 excl. BTW) en 320 GB (€ 100,00 excl. BTW)) | Afmetingen: 13 x 8,2 x 1,8 cm | Gewicht: 195 gr