AWARDS 2008: MSI PR200

Je kunt wel een nieuwe laptop gebruiken. Maar voor af-en-toe een kantoorklus en huis-tuin-en-keukengebruik, is een peperduur systeem eigenlijk niet nodig. Hoeveel notebook krijg je tegenwoordig - pak 'm beet - 800 euro bij een merk als MSI?

MSI kennen we als fabrikant van onder andere fraaie consumentenlaptops voor een schappelijke prijs. Het beste kwam dit tot uiting in de Mega Book-serie, waarin de S200 een van de succesnummers was. Deze PR200 is de opvolger daarvan en is op een aantal punten duidelijk verbeterd. Het design oogt wat strakker, de materialen wat chiquer en het geheel heeft wel iets weg van de Asus eee PC. Het formaat is met een 12 inch beeldscherm wel iets forser, maar nog altijd opvallend compact voor een laptop uit de betaalbare klasse.

Doorveren
Het toetsenbord stelt teleur. De plastic witte knoppen vallen erg uit de toon bij de chique zilveren/  pastelgroene behuizing en de afzonderlijke toetsen voelen wat gammel aan. Ook veert het door. Jammer, want deze mankementen zagen we vooral tot twee jaar geleden regelmatig. Gelukkig maakt het beeldscherm een prima indruk, met een goed contrast en scherpe beelden. Gebruik deze laptop wel binnen, want bij vol daglicht zie je door de glanslaag weinig meer.

 


VOOR EN TEGEN

+ compact
+ veel extra's
+ beeldscherm
- matig toetsenbord
- minder opslagruimte en processorkracht dan concurrentie

OORDEEL
“Een leuke, compacte laptop voor thuis en onderweg met veel extra voorzieningen. “

Onder de motorkap zien we direct waar MSI bij dit model op bezuinigd heeft. De Core 2 Duo T5450 op 1,5 GHz maakt van het systeem niet bepaald een bolide, al is het snel genoeg voor dagelijkse applicaties. Vista is blij met de 2 GB intern geheugen. De Intel videochip is niet geschikt voor grafisch intensieve klussen, maar voor de Aero-interface en doorsnee taken voldoet het.

Veel extra's
De PR200 heeft relatief veel extra's aan boord voor zowel de thuisgebruiker, de beoogde doelgroep, als voor zakelijk gebruik. Zo is een hdmi-poort aanwezig voor het bekijken van films en foto's op een plasma- of lcd-televisie. Ook een 1,3 megapixel webcam en 'Al Array mic' zijn aanwezig. Zakelijke gebruikers zullen blij zijn met de fingerprint-reader. Erg netjes, want deze treffen we niet vaak aan op systemen uit deze prijsklasse. Samen met de aanwezige Windows Vista Business en WiFi-N-ondersteuning geeft het de machine een niet onaardig zakelijk bijsmaakje. Wel opletten dat je de meegeleverde groene draagtas niet gebruikt bij business-afspraken.


Extra informatie:

Geheugen:
2 GB DDR2

Harde schijf:
150 GB

CPU:
Core 2 Duo T5250