Awarduitreiking: MKB Best Choice 2013

Dit jaar was een jaar van consolidatie. Technologie als cloud en virtualisatie werden volwassen en voor een breder publiek toegankelijk – enterprise-technologie druppelt langzaam 'naar beneden' richting kleinere bedrijven. Cloudwatervrees is aan het afnemen en software komt steeds vaker daar vandaan, afgenomen tegen een maandelijks bedrag.

Laptops en tablets smolten definitief samen tot convertibles, en smartphones kregen eindelijk écht scherpe beeldschermen en vlotte cpu's en werden zowel kleiner en lichter (iPad Air) als groter en mooier (Android-smartphones). Uitdagingen lagen en liggen op het gebied van beheer van 'bring your own' en 'use your own', vooral op het gebied van security en privacy. Hackers haalden nu ook bij het mkb veel geld weg en ondertussen blijkt de Amerikaanse overheid meer van je te weten dan je lief is. Ondertussen werkt de economie nog niet erg mee, al zijn de eerste tekenen van herstel zichtbaar.

Al met al is het meer dan ooit van belang om verstandige investeringen te doen. Wij bieden je een kompas. Ieder jaar reiken we de MKB Best Choice Awards uit, een onderscheiding die we uitdelen op basis van kennis over en ervaring met de producten en diensten. Dat is belangrijk en eervol werk, want zo weet jij welke technologie voor je bedrijf van waarde kan zijn. Welke investeringen hun geld waard zijn, welke producten en diensten kunnen bijdragen aan een efficiëntere en moderne bedrijfsvoering. Waarmee je als IT-manager een omgeving creëert waarin werknemers tevreden en productief zijn en veilig overal kunnen samenwerken, ongeacht tijd en plaats. Kortom: de technologie die het beste uit mensen haalt.

Bekijk alle awardwinnaars hier.

Raymond Luijbregts, hoofdredacteur