Awarduitreiking: MKB Best Choice 2014

Het afgelopen jaar stond in het teken van veiligheid en integratie. Bij welk bedrijf je ook binnenkomt, allemaal zijn ze bezig om hun verschillende diensten in een pakket te verwerken. Door slim nieuwe bedrijven aan te kopen worden de suites van aanbieders steeds veelzijdiger en krijg je steeds meer waar voor je geld. Software als service en diensten waarvoor je maandelijks betaalt in plaats van één keer worden langzaamaan gemeengoed, maar dat brengt ook uitdagingen met zich mee.

Uitdagingen waar bijvoorbeeld Apple zich voor gesteld zag: hun clouddienst bleek verdraaid vatbaar voor aanvallen van buitenaf. Maar ook andere grote bedrijven blijken de veiligheid van hun systemen lang niet altijd goed te hebben ingeschat. Grote winkelketens verloren creditcardgegevens van miljoenen klanten en ook Nederlanders werden in grote getale getroffen door wat 'de grootste hack ooit' werd genoemd. Ondertussen gingen de ontwikkelingen op het hardwarefront gestaag door, hoewel de inzet tegenwoordig minder op ruwe kracht lijkt te liggen als wel op zuinigheid.

Hierdoor worden de smartphones, tablets, convertibles en andere gadgets alleen maar kleiner, dunner en gaan hun batterijen steeds langer mee. Of toch niet? Nee, de smartphones vormen de uitzondering op het bovenstaande rijtje: die worden alleen maar groter. De phablet is een nieuwe term die zijn intrede deed en zelfs Apple blijkt gevoelig voor deze nieuwe hype. De economie trekt weer wat aan en dat lijkt een goede impuls aan de techwereld te geven. Er worden weer nieuwe gadgets aangekondigd en die hoeven lang niet allemaal in het goedkopere segment te vallen.

Toch blijft het zaak op te letten wat je aanschaft voor jouw bedrijf. Overal wordt nog eventjes goed opgelet waar alle uitgaven naar toe gaan en dat is natuurlijk niet voor niets. Wij proberen je met de MKB Best Choice Awards in de goede richting te sturen. Wij delen deze awards natuurlijk niet voor niets uit, de lijst wordt samengesteld op basis van onze eigen ervaring met en kennis over producten en diensten. Een hele eer dat wij ons ieder jaar weer in mogen zetten om bedrijven een zo goed mogelijk overzicht te bieden van welke investeringen waar voor hun geld bieden. Deze producten stellen de it-manager in staat om hun werkomgeving zo op te zetten dat medewerkers productief bezig kunnen zijn zonder zich over andere zaken zorgen te hoeven maken. Jij weet zeker dat jouw medewerkers veilig en zonder zorgen hun werk onderling kunnen delen, of ze nu thuis of op kantoor zitten. Deze producten kun je zonder zorgen aanschaffen en neem je probleemloos het nieuwe jaar mee in.

Bekijk alle awardwinnaars hier.

Mark Scholten Hoofdredacteur

Awarduitreiking: MKB Best Choice 2014
WINMAG Pro reikt jaarlijks de MKB Best Choice-awards uit. Hier het overzicht van 2014.