Axis introduceert M2014-E mini-netwerk camera

Een netwerkcamera zo plaatsen zodat je overzicht hebt over een zo groot mogelijk oppervlak kan lastig zijn wanneer je weinig ruimte hebt. Axis heeft een oplossing, met de M2014-E netwerkcamera die niet groter is dan een lipstick.

De Axis M2014-E is een zogenaamde ' bullet style'-camera. Dit betekent dat deze qua grootte doet denken aan een kogel. Erg klein dus, de camera is dan ook bedoeld voor organisaties die om wat voor reden dan ook voorheen geen camerabeveiliging konden installeren, aldus Axis. De grootte meet 3.2 bij 7,6 centimeter.

Met de camera is het mogelijk meerdere videostreams met 720p beeldkwaliteit af te leveren die je individueel kunt configureren. Bij het opslaan van beelden naar het netwerk worden beelden opgeslagen met behulp van een H.264-videocodec, wat een vorm van mpeg-compressie is. Onder andere Youtube maakt gebruik van eenzelfde soort compressie. Hierdoor wordt bandbreedte optimaal benut zonder dat de kwaliteit van het beeld sterk achteruit gaat.

Het is mogelijk om stroom te halen uit een ethernetverbinding in plaats van via netvoeding. Verdere functies zijn bewegingsdetectie en ondersteuning voor inbraakalarmen. De camera ondersteunt ook een corridor-funtie, waarbij verticaal beeld overzicht biedt over nauwe gangen en stegen,

De camera is bestand tegen stof en heftige regen, en kan dus ook buiten gebruikt worden. Vanaf het tweede kwartaal is de camera te bestellen via Axis-retailers, een prijs is nog niet bekend. Hieronder vind je een demonstratie van de M2014-E.