Axis met kleinste netwerkcamera ter wereld

Axis komt met de naar eigen zeggen kleinste netwerkcamera ter wereld. De Axis 207MW heeft daarnaast een forse resolutie van 1280x1024. Dat moet volgens de fabrikant haarscherpe beelden opleveren.

De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat degenen die de camerabeelden bekijken, ook kunnen meeluisteren, waardoor ze de omgeving nog beter in de gaten kunnen houden. De 207MW is zowel met als zonder bekabeling te gebruiken, onafhankelijk van de plek waar hij hangt en/of directe verbinding met het netwerk mogelijk is.

WPA2
De camera gebruikt een standaard web browser voor het configureren en bekijken van de beelden. De Axis 207MW netwerkcamera wordt geleverd met de draadloze IEEE802.11g-standaard en een Ethernet netwerkinterface voor flexibele installatie van de camera. De camera ondersteunt bovendien het WPA2-protocol in aanvulling op de standaard WEP en WPA - Wifi beschermde protocol.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe netwerkcamera kost 399 euro (exclusief BTW). De camera is per direct verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.