Ballmer is bijgedraaid over Linux

Voormalig Microsoft-ceo Steve Ballmer vergeleek Linux vijftien jaar geleden met een gezwel. Tegenwoordig staat hij er heel anders in.

Ballmer blij met Linux-versie

​Deze week werd bekend dat Microsoft met een Linux-versie van databasesoftware SQL Server komt. Gezien de vroegere uitspraak van Ballmer was dat onder zijn bewind waarschijnlijk ondenkbaar geweest, maar dat betekent niet dat hij het een slecht idee vindt. De oud-topman, die in februari 2014 afzwaaide bij de Windows-maker, is zelfs helemaal om. 

In de achteruitkijkspiegel

Ballmer zei tijdens een door zakenblad Fortune georganiseerd diner dat zijn felle standpunt toentertijd nodig was in de concurrentiestrijd met Linux. Nu is dat OS echter in mindere mate een bedreiging voor Windows, 'in de achteruitkijkspiegel', zoals Ballmer het zelf omschrijft. "We hebben veel geld verdiend door die strijd te voeren. Het was ontzettend belangrijk om de omzet op peil te houden."

Steun voor Nadella

Het bleef niet bij mooie praatjes tijdens een etentje. Ballmer heeft zijn opvolger Satya Nadella zelfs een mail gestuurd om zijn steun voor de Linux-versie van SQL Server uit te spreken. De grootaandeelhouder was namelijk erg in zijn nopjes met de aankondiging.

Ballmer is bijgedraaid over Linux
Jaren geleden vergeleek hij het OS nog met een gezwel.