Barracuda Copy Site Server

De cloud is voor veel bedrijven nog allesbehalve vanzelfsprekend. Barracuda zoekt daarom met de Copy Site Server de middenweg: een fysieke on-premise fileserver die volledig integreert met de cloud-variant van de service.

De Site Server is dus een hybride oplossing met alle gemakken van Copy, de Dropbox-achtige service van Barracuda. Installatie van de Site Server kan niet gemakkelijker. Hang het apparaat aan de stroom, hang deze vervolgens aan je netwerk en ga naar de website van Copy waar je de Site Server registreert voor gebruik.

LDAP wordt ook ondersteund, dus importeren van Active Directory-gebruikers is mogelijk. Verder worden netwerk mounts met een CIFS of SMB-protocol ondersteund. De Site Server werkt ook uitstekend als backup, waarbij je ook wanneer er geen online verbinding is nog toegang tot je bestanden hebt. Interessanter is de mogelijkheid tot replicatie van data, waarbij data gerepliceerd wordt naar Copy Cloud. Data is toegankelijk via zowel een webinterface als een desktopapplicatie of een mobiele applicatie.

Veelgebruikte bestanden worden in de lokale cache geplaatst, waardoor je hier altijd razendsnel toegang toe hebt en bandbreedte bespaart. Ook wordt data gededupliceerd, zodat er van dubbele bestanden geen sprake is. Zowel opgeslagen data als data die wordt verstuurd, wordt standaard versleuteld met 256 bit AES-encryptie. Verder heb je als administrator verregaande mogelijkheden om toegang te verlenen of te beperken tot data. Op zoek naar een hybride-oplossing in opstap naar de cloud of fervent Copy-gebruiker die inzicht wil in zijn data? Dan is de (virtuele) Site Server een prima oplossing.

In het kort

  • Prima hybride oplossing
  • Gemakkelijk te installeren
  • Verregaande administratieve opties
Prijs: op aanvraag (combinaties met een Copy business-account mogelijk)
Info: barracuda.com
MKB Proof 2015