Batteriser geeft batterijen een langer leven

Batterijen gaan snel leeg, althans dat lijkt zo. Hoewel een simpele batterij nog vol energie zit, werkt deze niet meer met elektronische producten zoals afstandsbedieningen en bluetooth toetsenborden wanneer de output onder de 1,4 of 1,35 Volt komt. Batteriser, een gadget van $2,50, moet dit oplossen.

Een gemiddelde batterij produceert ongeveer 1,5 Volt, maar dit daalt als hij langer gebruik wordt. Dit betekent niet dat de batterij echt leeg is, maar dat hij nog te weinig output heeft om een gemiddeld apparaat te laten werken. Batteriser, een product van de Amerikaanse ontwikkelaar Batteroo, biedt de oplossing, aldus Bob Roohparvar, ceo van Batteroo, tegenover PCWorld. Dit metalen hoesje klik je op de batterij en deze geeft de batterij een boost om elk laatste beetje energie eruit te halen. Volgens Roohparvar maak je zo niet alleen gebruik van twintig procent van de energie, maar ook van de tachtig procent die je normaal gesproken weg zou gooien.

Voordelen

Grootste voordeel is natuurlijk dat dit ontzettend veel energie bespaart, maar er is ook goed nagedacht over de Batteriser. Dit hoesje is minder dan 0,1 mm dik, waardoor hij in bijna elke ruimte voor een batterij past. Volgens Roohparvar kun je op deze manier het leven van de batterij 4,9 keer langer maken voor apparaten als afstandsbedieningen, en 9,1 keer voor elektronisch speelgoed.

Campagne

Batteroo brengt de Batteriser deze maand naar Indiegogo, waar ze geld willen ophalen voor de gadget. Hier is de Batteriser ook te bestellen voor $2,50 (€2,24). Vanaf september wordt de Batteriser geleverd.