Beleggers niet onder de indruk van kwartaalcijfers Intel

De koers van Intel gaat onderuit nadat de cijfers van Q4 van het bedrijf bekend zijn gemaakt. Beleggers zijn niet onder indruk.

Intel blijft de grootste

De opbrengsten in het vierde kwartaal waren 4,3 miljard dollar, zonder de forecast van 4,4 miljard dollar. De opbrengsten groeide slechts met vier procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, terwijl de groei acht procent was ten opzichte van het derde kwartaal. Vergelijk je deze gegevens met de rest van de industrie, blijft Intel nog steeds de grootste chipproducent ter wereld.

Intel probeert juist met hun data centers groei te realiseren omdat de chipproductie, en de vraag daarnaar, het laat afweten. De opbrengsten die Intel haalt uit de personal computer (PC) werkzaamheden daalde één procent naar 8,7 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Berichtgeving van onderzoeksbureau IDC, over wereldwijde PC-zendingen, is ook niet positief over de chipmaker. De vraag naar PC's daalde nooit zo hard in het vierde kwartaal.

Toch winstgroei voor Intel

Tegen verwachtingen in maakte Intel toch sterke winstgroei in het laatste kwartaal van 2015, 3,6 miljard dollar. Toch stelt dit beleggers niet gerust omdat de PC-markt de core-business is voor de chipmaker, en die markt op dit moment een moeilijke tijd doormaakt.