Bellen en navigeren met n apparaat

Producent E-Ten biedt met de G500 een apparaat dat een combinatie is van een PocketPC, een mobiele telefoon en een gps-ontvanger. De integratie zorgt voor een 'plug and play-ervaring' van veel functies, zonder gedoe met kabeltjes en losse apparaten.

Het apparaat lijkt qua mogelijkheden op de in het vorige nummer geteste Mio A710 'telefoonnavigator' met ongeveer dezelfde hardware, maar met uiteraard Mio (Navigon) software aan boord. De E-Ten G500 heeft nog geen navigatiesoftware. Voor gebruikers die liever zelf hun software kiezen, een voordeel. Ter indicatie: het pakket TomTom (alleen de software) kost 99 euro. De Sirf III-gps ondersteunt overigens tmc-functionaliteit om automatisch om files heen te navigeren, mits de navigatiesoftware daarmee overweg kan. Er schijnt alweer een G500+-model aan te komen zonder tmc, maar met 256 in plaats van 128 MB RAM.

Test door Pocketinfo.nl
M. Briggeman testte de G500 voor Pocketinfo.nl. Volgens hem is apparaat ondanks al zijn mogelijkheden lekker compact gebleven en weegt met zijn 191 grammaar dertig gram meer dan die andere alleskunner, de Qtek 9100. Door de ingebouwde gps is het toestel wel wat groter.

Het scherm is mooi helder en de kleuren worden goed weergegeven. Het apparaat laat zich net als ieder andere Pocket eenvoudig in gebruik nemen. Er zijn wel wat aandachtspuntjes. Zo is de 'synckabel' niet in de gebruikelijke Mini-USB-uitvoering, maar een afwijkend formaat. Je moet de kabel en lader dus altijd moet meenemen, wil je het toestel elders opladen. Opladen via usb is ook mogelijk. Het ingebouwde Bluetooth zorgt voor prima verbinding met allerlei apparaten, maar levert wel problemen op met de Parrot 3100 carkit. Meegeleverd worden een lederen case en een prima autohouder.

Conclusie
De E-Ten G500 is een prima Pocket PC/telefoon/navigator-combi, voor degene die graag zelf zijn navigatiesoftware kiest.

NB: Lees de complete review op Pocketinfo.nl www.pocketinfo.nl/artikel/5745/1

Prijs: 489,-- bij gpsshop.nl | distributeur: www.mobile-point.nl