Benchmarkdienst analyseert vindbaarheid website

Internet-startup Lipperhey introduceert een online dienst waarmee een webondernemer snel en tegen relatief lage kosten zijn site kan analyseren en beoordelen op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit. Ook de concurrentie kan worden 'doorgemeten'.

Op basis van speciaal ontwikkelde software licht Lipperhey online en in real-time een site door op meer dan 180 punten en beoordeelt deze op ruim 35 onderwerpen. "De scherpe prijsstelling van de dienst betekent een doorbraak op het gebied van zoekmachineoptimalisatie", stelt het bedrijf in een persbericht.

Criteria
De Lipperhey-dienst beoordeelt sites op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit, maar kijkt eveneens naar voor welke onderwerpen en in welke mate zoekmachineoptimalisatie (SEO) is toegepast.

Ook kan de dienst een site snel afzetten tegen andere concurrerende websites en in een oogopslag laten zien waar de zwakke en sterke punten ten opzichte van de concurrentie zitten. Daarnaast biedt het een makkelijke manier om maandelijks de voortgang in kwaliteit, populariteit en vindbaarheid bij te houden en inzichtelijk te maken.

De analyse is kosteloos en het bijbehorende gedetailleerde rapport, met de beoordeling en adviezen ter verbetering, kost 50 euro.

Inmiddels zijn de eerste betalende klanten opgetekend, waaronder diverse adviesbureaus op het gebied van SEO, die de dienst aanbieden als onderdeel van hun totale service.

Analyse van concurrentie
Marc Not, mede-initiatiefnemer van de nieuwe dienst: "Wij hebben er bewust voor gekozen de prijs van deze uitvoerige puntsgewijze rapportage op 50 euro te zetten. Hierdoor zijn de analyses en rapporten nu werkelijk voor elke website beschikbaar, van grote zowel als kleine organisaties. Ook maken dergelijke bedragen het mogelijk snel en makkelijk een analyse van je concurrentie te doen, om zo je eigen site op een hoger plan te krijgen. Benchmarks tegen concurrenten en het maandelijks volgen van de voortgang kost slechts tien euro per keer."

Opvallend: om de onafhankelijkheid bij het objectief beoordelen van een website te waarborgen verzorgt Lipperhey geen implementatie van de adviezen uit het rapport.

Info: www.lipperhey.nl