BEST VALUE: Philips 220CW8FB

Van de ontwikkelaars achter de slogan Sense & Simplicity komt deze mooi afgewerkte 22-incher die de slogan eer aan doet. Het scherm heb je binnen vijf minuten uit de doos op het bureau. Geen duw- en trekwerk, twee keer klikken en het staat.

De installatie op de pc of Mac gaat heel erg plug&play. Er wordt standaard geen cd meegeleverd, dus dat bespaart je het installeren van stuurprogramma's.

Het instellen van de maximale schermresolutie, een leuke 1680 x 1050 is een eitje. Met een druk op de knop 'Auto', aan de voorzijde van het scherm, staat alles naar behoren zodat je meteen aan de slag kunt. Ook aan de voorzijde vinden we een knop die kan schakelen tussen de kleur/helderderheids/contrast-profielen. Het valt op dat de knoppen aan de voorkant mooi in het design zijn verwerkt. Ze zijn zonder moeite te bedienen, net als de rest van het On Screen Display-menu.

VOOR EN TEGEN

+ SmartAccesory
+ bedieningsgemak
+ goede beeldkwaliteit
- n usb-poort
- verstelbaarheid scherm

Conclusie
Makkelijk aan te sluiten en te bedienen monitor met een zeer goede beeldkwaliteit.

Op het terrein van beeldkwaliteit stelt Philips niet teleur. Uit onze vorige testen bleek al dat de fabrikant uit Eindhoven weet hoe wit wit is. En dan hebben we het nog niet over de rest van het kleurenspectrum. Ook het maximale contrast van 4000:1 en een reactiesnelheid van 2 ms is indrukwekkend. Je zal vanwege dat laatste geen last hebben van het ghosting-effect. Waar ze imponeren in beeldkwaliteit, stelt Philips wat teleur in het aantal usb-aansluitingen. De monitor beschikt er slechts over n. Toch moeten we daarbij meteen toegeven dat dat nog altijd meer is dan bij de andere testmonitoren. Reden voor ons om dit aan te geven is het door Philips ontworpen SmartAccessory. Kort gezegd is dat een rand om het scherm waar je al je randapparatuur aan vast kunt maken met een (niet meegeleverde) clip. Goed idee, mooi uitgevoerd, alleen: heeft de meeste randapparatuur tegenwoordig geen usb-kabel nodig? Doe die externe usb-hub dus nog maar niet de deur uit.

De kijkhoek van het scherm is met 160 graden respectabel te noemen. Wellicht is er daarom wat gekort op mogelijkheden om het scherm in de hoogte te verstellen of te draaien. Wel kan het ietwat gekanteld worden, dat je automatisch voorzichtig doet, want het voelt enigszins wankel aan. Het laatste kritiekpunt is het ontbreken van een DVI-kabel.