Betaalbare laptop met hardware-encryptie

Professionals die hun notebook digitaal op slot willen zetten, kunnen een notebook met Windows XP Professional gebruiken en de schijf-encryptie inschakelen. Maar dit maakt de laptop wel trager, want de versleuteling gebeurt op softwareniveau. Dit is in principe ook makkelijker te kraken.

Leverancier Promedion komt met een betaalbare notebook, de Promedion 550V, met encryptie op hardwareniveau. De notebook is voorzien van een VIA C7-Mobile processor op 2 GHz kloksnelheid. De processor heeft een gentegreerde 'real time' encryptie/beveiligingscomponent, de zogenaamde PadLock Security Engine. Onbevoegde gebruikers, zonder wachtwoord, kunnen de laptop niet opstarten. En dankzij de meegeleverde StrongBox-applicatie kun je tot tien virtuele 'drives' van ieder 4 GB aanmaken op de interne harddisk. Aan de inhoud van een ontvreemde harde schijf heb je dus ook niets.

Verdere specs
De notebook beschikt over een 15 inch TFT-scherm met extra hoog contrast en brede kijkhoek en een webcam. De processor in de schootcomputer zou bovendien erg weinig energie verbruiken. Claims die WINMAG graag wil checken bij een binnenkort uit te voeren test.

Prijs: vanaf 899,--| Info: www.promedion.nl