Betaalbare Samsung breedbeeldmonitor van 21 inch

Samsung introduceert met de SyncMaster 215TW een breedbeeldmonitor van 21 inch (53 cm), met een adviesprijs van 612 euro exclusief btw.

Doordat de monitor 21 inch groot is, kan de gebruiker twee programma's op het scherm weergeven en in beide prettig werken. Door de contrastratio van 1000:1 verschijnen de beelden 'haarscherp' en 'glashelder' op de Samsung 215TW, volgens het persbericht van Samsung. De 16,7 miljoen kleurnuances zorgen ervoor dat de beelden ook wat betreft kleur niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn, volgens het perscommuniqu. Daarmee kan de multimedialiefhebber ook optimaal genieten van films, muziek-dvd's, games en presentaties in breedbeeldformaat.

Via Picture in Picture (PIP) en Picture by Picture (PBP) kan hij twee toepassingen tegelijkertijd gebruiken, zoals Microsoft Word en een TV-uitzending in Windows Media Player. Hierbij verschijnt de TV-uitzending in een hoek van het Word-document of worden de twee schermen naast elkaar weergegeven. De SyncMaster heeft een responstijd van slechts 8 ms en daardoor zijn snelle beeldwisselingen voor deze monitor geen enkel probleem.

Ook aan gebruiksgemak is gedacht. Samsung ontwierp de breedbeeldmonitor met een speciale Auto Pivot-functie, die automatisch de weergave op het beeldscherm aan de stand van de monitor aanpast. De gebruiker kan het beeldscherm dus kantelen in elke gewenste richting, maar blijft de tekst en het beeld altijd op de juiste wijze zien. Het beeldscherm kan ook worden opgehangen aan de muur.
De Samsung-monitor 215TW heeft niet alleen aansluitmogelijkheden voor de pc of laptop, maar ook voor een dvd-recorder, audioapparatuur, camcorder, settopbox of headset. Via ingebouwde speakers kunnen geluidsbronnen worden weergegeven.

De Samsung SyncMaster 215TW is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 729,--, inclusief btw ( 612 excl. btw).