Betaalbare ZyXEL-firewall: ZyWALL USG 50

Hardwarematige firewalls lijkt op het eerste oog iets voor grotere bedrijven. Maar ZyXEL heeft een speciaal mkb-model in het assortiment. De USG 50 ontving van ons onlangs een MKB Proof award.

Hardwarematige firewalls waren in het verleden iets voor grotere ondernemingen, corporate bedrijven. ZyXEL heeft sinds kort een zeer betaalbare firewall voor organisaties tot zo'n twintig werkplekken in het assortiment.

De nieuwste telg van de ZyXEL USG-familie is de USG 50. De USG 50 is een betaalbare, snelle firewall. Met de USG 50 firewall kunnen mkb-bedrijven het interne netwerk beveiligen tegen aanvallen van buiten, zonder een it-manager en/of systeembeheerder in dienst te hebben.

Het interne netwerk kan bestaan uit één werkplek tot ongeveer 25 werkplekken. Naast het beveiligen van het interne netwerk kunnen er ook standaard vijf vpn-tunnels worden opgezet naar de USG 50. Dezxe vpn-tunnels kunnen worden opgezet tussen twee bedrijven, maar ook vanaf een thuiswerkplek waar een IPSec-client op geïnstalleerd is.

Naast IPSec-clients ondersteunt de USG 50 ook standaard 2 (uitbreidbaar tot 5) ssl-tunnels waarmee je zonder software-client toegang kan verlenen aan het interne netwerk. Kortom: de USG 50 is een betaalbare, snelle firewall met hybride vpn-functionaliteiten.