Big Data start-up haalt 56 miljoen dollar op

Big data is ver voorbij het buzzword-stadium en here to stay. Dit wordt nogmaals onderstreept door start-up Antuit, die maar liefst 56 miljoen dollar wist op te halen.

De investering van het bedrag werd geleid door investeerdersbank Goldman Sachs. De start-up bestaat pas achttien maanden, waardoor het enorme bedrag verrassend is. Toch komt de investering in het bedrijf, dat zich richt op big data-analyse en -consulten niet uit de lucht vallen.

In plaats van enkel inzicht te bieden in de data, werkt Antuit nauw samen met haar klanten om als partner gericht te werken met data. Dat niet alleen, ze zijn ook de eersten in Aziƫ die dergelijke services leveren. Hiermee hebben ze duidelijk een voorsprong op andere Aziatische bedrijven in dezelfde branche alsmede Amerikaanse bedrijven die hun services in Aziƫ aanbieden.

De investering onderstreept nogmaals het belang van big data. Sterker nog, Goldman Sachs noemt big data analyse 'the next wave of global services' en gelooft in het enorme groeiu potentieel van dergelijke services.