Bijzondere notebook van Toshiba en Microsoft

In samenwerking met Microsoft lanceert Toshiba met de Portg R400 een uitzonderlijke laptop. Het apparaat is volgens de fabrikant speciaal ontworpen voor Vista Ultimate en biedt een aantal opvallende extra's die we nog niet bij andere schootcomputers hebben gezien.

Meest opvallende aspect aan deze 12"-ultraportablelaptop is de ondersteuning voor Microsoft Active Notifications. Dankzij deze techniek, vergelijkbaar met die van push-mail, krijg je automatisch meldingen van agendawijzigingen ennieuwe e-mail zonder dat je daarvoor zelf contact met de server hoeft te leggen. Het maakt daarbij niet uit of de notebook dichtgeklapt is en het besturingssysteem zich in de slaapstand bevindt. Ook verschijnen alle nieuwe e-mails en afspraken in een externe display aan de voorzijde van het apparaat, zelfs wanneer de laptop is dichtgeklapt.

Snelle dataverbinding
Voor de dataverbinding is het apparaat voorbereid op 3G/UMTS. Dankzij twee ingebouwde 3G-antennes ligt de snelheid op 3,6 Mbps download en 384 Kbps upload via een HSDPA-netwerk. Volgens Toshiba is dat de snelste HSDPA-verbinding van Europa. De ConfigFree-module zorgt ervoor dat de laptop altijd overschakelt naar de snelst beschikbare netwerkverbinding.

Beveiliging
De laptop bevat daarnaast een reeks aan beveiligingsmaatregel, zoals een TPM-chip voor hardwarematige bestandsversleuteling, een biometrische vingerscanner en de Toshiba EasyGuard-technologie. Het beeldscherm is tenslotte ook vermeldingswaardig: het is volledig draaibaar en heeft volgens Toshiba een grote kijkhoek.

De Toshiba Portg R400 is vanafmaart dit jaar te koop. De verkoopprijs isvanaf 2999 euro, inclusief btw.


Enkele specificaties:

Processor: Core Duo U2500 (1,2GHz, FSB 553MHz, 2MB 2nd level cache)
Geheugen:2 GB DDR2
Harde schijf: 80 GB
Beelscherm: Toshiba TruBrite 12,1" WXGA
Videokaart: Intel 945GM met 256 MB gedeeld geheugen