Blackberry belooft BBM-gebruiker meer privacy en controle

BlackBerry lanceert een nieuwe versie van BlackBerry Messenger (BBM) voor iOS, Android- en natuurlijk BlackBerry-smartphones.

Nieuw voor de BBM-gebruiker

BBM-gebruikers hebben nu de mogelijkheid om controle te houden over berichten, ook nadat ze al zijn verstuurd – zonder dat ze hiervoor hoeven te betalen. Men kan verstuurde berichten en foto’s terugtrekken als ze per ongeluk zijn verstuurd of als ze deze niet langer willen delen. 

Instellen van een timer

Ook is het mogelijk om een timer in te stellen, waardoor ontvangers een bericht of afbeelding voor een beperkte tijd kunnen bekijken. Ook kunnen locatie-instellingen eenvoudig aan en uit worden gezet. 

Andere nieuwe features zijn onder meer het doorsturen van chatberichten naar andere gebruikers, de mogelijkheid om notificaties van groepschatberichten te muten in Android en de mogelijkheid om door alle foto’s te scrollen die zijn gedeeld met een contactpersoon of groepschat in Android. 

Noviteiten voor BBM-gebruiker

Nog enkele noviteiten dan: afbeeldingen die zijn gemaakt in BBM-chats kunnen worden opgeslagen op het toestel. Er is mogelijkheid om grotere video’s op te nemen en te delen in iOS en het chatvenster in iOS is voorzien van een nieuw design.

BlackBerry gaat voor meer privacy
Smartphonegigant verbetert BlackBerry Messenger.