Blackberry Classic nu voor te bestellen

Blackberry komt met een nieuwe telefoon, de Blackberry Classic. Vanaf half december worden de telefoons verstuurd, maar het toestel is nu al te pre-orderen via de website van Blackberry.

De smartphone heeft het herkenbare uiterlijk van een Blackberry: scherm aan de bovenkant en een fysiek toetsenbord onderin. Ook de navigatietoetsen en de optische trackpad zijn aanwezig. De telefoon draait op de laatste versie van het Blackberry OS; 10.3.1. Ook is het mogelijk om Android apps te gebruiken op de telefoon, die gedownload kunnen worden in de Amazon Appstore. Het scherm is vierkant en volgens Blackberry zelf gaat de batterij lang mee.

Lek

De officiële aankondiging van de laatste details én wanneer de telefoons precies verscheept worden, is op 17 december. Toch zijn er eerder al foto's gelekt waar we een aantal dingen op kunnen zien. Zo heeft de telefoon stereo speakers en externe 'houders' voor een nano-sim en een microSD-kaart. Degene die deze details lekte, vertelt ook dat de camera realistischer kleuren produceert dan de Q10 deed. De telefoon is dunner dan de old-school Bold 9900 en ook het toetsenbord zou iets beter aanvoelen dan die van de Bold 9900 en de Q10.

De Blackberry Classic kost ongeveer 438 euro en is te pre-orderen via de website van Blackberry.