BlackBerry-gebruikersdagen in Amsterdam

Internetgoeroes als Vincent Evers gebruiken hem al jaren, maar ook steeds meer Nederlandse directeuren en managers lopen er mee weg: de BlackBerry; een handheld computertje dat niet sexy is, maar wel heel goed mobiel kan mailen.

De BlackBerry is aan de overzijde van de grote plas al een enorme rage. Honderdduizenden zakenmensen maar ook mediamensen lopen ermee rond. Al wandelend, in de lift, wachtend op het vliegtuig; overal kan de gebruiker met deze kleine internet-handheld mail versturen en ontvangen. En niet 'op aanvraag', maar direct: een ontvangen mail komt direct binnen, zoals een smsje op een telefoon.

De BlackBerry bestaat dan ook niet alleen hardware, maar ook uit software die op de mailserver van het bedrijfsnetwerk of bij de internetprovider of telecomprovider moet worden genstalleerd. In Nederland zijn dat onder meer KPN en Vodafone. Zij hebben de BlackBerry in het assortiment opgenomen, in combinatie met een gprs-abonnement voor mobiel internetverkeer.

Het aantal BlackBerry-gebruikers in Nederland is nog niet groot, maar wel groeiende. Inmiddels is ook een Nederlandse 'chapter' van de International BlackBerry User Group (IBUG) actief.

Deze BlackBerry-gebruikersvereniging organiseert op 26 en 27 januari zijn eerste gebruikersdagen, de IBUS 2006. Meer dan 20 sprekers geven op deze dagen inzicht in de razendsnelle ontwikkelingen rond de BlackBerry. Algemeen directeuren, IT-managers, maar ook ontwikkelaars wordt tijdens de tweedaagse conferentie duidelijk gemaakt wat de BlackBerry voor hun organisatie kan betekenen.

Inschrijven kan op www.ibus2006.com