Blackberry met nieuwe applicatieportal

Research In Motion (RIM) lanceert een nieuwe portal waarop onafhankelijke ontwikkelaars hun applicaties kunnen aanbieden. Dit kunnen ze vanaf 26 juli 2009 doen nog voor de officile lancering van BlackBerry App World versie 1.1.

BlackBerry App World versie 1.1 is straks beschikbaar in Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Ierland, België, Portugal en Nederland en in verschillende talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.

Gebruikers van BlackBerry-smartphones in de genoemde landen kunnen met BlackBerry App World applicaties zoeken en selecteren voordat ze de applicaties daadwerkelijk downloaden op hun smartphone. BlackBerry App World biedt eenvoudige toegang tot applicaties van onafhankelijke ontwikkelaars in verschillende talen.

Om een applicatie in de BlackBerry App World te plaatsen, loggen ontwikkelaars in op de appworld-website en volgen een eenvoudig stappenplan. Op de nieuwe portal kunnen ontwikkelaars verschillende versies van hun applicatie uploaden in meerdere talen en voor verscheidene toestellen.

Daarnaast kunnen ze gelokaliseerde omschrijvingen invoeren en beschikbaarheid per land en telecomprovider weergeven. Ontwikkelaars die zich hebben geregistreerd kunnen hun applicaties rechtstreeks uploaden. Als deze zijn goedgekeurd, kunnen ze zelf bepalen wanneer de applicatie beschikbaar komt. Ook hebben ze via een link toegang tot hun eigen App World-pagina die gegevens bevat over applicaties die ze hebben gepubliceerd.

100.000 dollar

Alle ontwikkelaars die voor eind september 2009 hun applicatie(s) hebben ingevoerd, maken kans op een prijs van 100.000 dollar. In de aanloop naar de BlackBerry Developer Conference, die plaatsvindt van 9 tot en met 12 november 2009 in San Francisco, organiseert het BlackBerry Partners Fund een competitie voor de meest innovatieve BlackBerry-applicaties. Elke maand zet het fonds vier applicaties op een shortlist en deze worden gepresenteerd in de BlackBerry App World-carrousel (elke week één) en op de BlackBerry Developer Conference.