BlackBerry PlayBook kan Android-apps draaien

Fabrikant Research In Motion (RIM) heeft bevestigd dat de aankomende BlackBerry Playbook Android-apps kan draaien. Ook is het mogelijk om applicaties voor de BlackBerry-smartphone op de tablet te gebruiken.

Dit heeft RIM in een persbericht bekendgemaakt. Gebruikers van de PlayBook krijgen hiermee in principe de beschikking over een enorm aantal apps: de 25.000 applicaties voor de BlackBerry en duizenden applicaties voor Android.

Uiteraard moeten de ontwikkelaars van deze apps hun creaties wel eerst geschikt maken om op het BlackBerry Tablet OS te draaien, het besturingssysteem van de PlayBook. Volgens RIM is dit gemakkelijk te doen, omdat veel api's door het BlackBerry Tablet OS worden ondersteund.

De BlackBerry- en Android-apps moeten vervolgens eerst ter goedkeuring aan RIM worden voorgelegd, waarna ze in de BlackBerry App World zullen verschijnen. Alleen Android-apps die geschikt zijn voor Android 2.3 zullen op de PlayBook kunnen draaien, apps voor het tabletspecifieke Honeycomb (Android 3.0) zullen dus niet werken.

De BlackBerry- en Android-apps zijn af te spelen met behulp van zogenoemde 'app players', virtuele machines die in een afgeschermde sandbox-omgeving draaien.