BlackBerry richt zich ook op IoT

Het is geen vraag 'of', maar 'wanneer' de meeste van onze devices IoT-ready en dus allemaal connected zullen zijn. Dit levert nieuwe beveiligingsrisico's op, waar BlackBerry op inspringt.

Via Certicom, een dochteronderneming van BlackBerry, gaat het bedrijf certificaten uitgeven die vergelijkbaar zijn met de certificaten die nu geleverd worden voor smartphones. Dit maakt dat onderling en internet-verbonden devices gemakkelijk geautoriseerd en beveiligd kunnen worden.

De eerste van deze certificaten zijn inmiddels uitgegeven van het smart meter-initiatief in Groot-Brittannië, waarin ruim 100 miljoen smart meters en energie managementsystemen zijn opgenomen.

'Sterke versleuteling en authenticatie liggen aan de basis van goede IoT-beveiliging', aldus Jim Alfred, Vice President BlackBerry Technology Solutions bij Certicom. 'Wanneer je devices op afstand beheert moet je zeker weten dat je deze kunt vertrouwen en jouw netwerk ook goed beveiligd is. Met de Certicom device-certificaten heb je deze zekerheid.'

Voor meer informatie over deze en andere services van Certicom bezoek je de officiële website.