BlackBerry vrijwel verdwenen van zakelijke markt

Slechts drie procent van de smartphones die gebruikt worden bij bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers draait nog op het BlackBerry OS, blijkt uit analyse van Computer Profile. BlackBerry is daarmee bijna verdwenen uit de Nederlandse mid- en enterprisemarkt.

BlackBerry heeft de strijd tegen Android en iOS daarmee afgelegd. Momenteel gebruikt veertig procent van de zakelijke markt een smartphone die draait op iOS, 38 procent kiest voor Android. De ondergang van het BlackBerry OS heeft zich in slechts vier jaar tijd ontwikkeld. In 2011 stond BlackBerry nog bovenaan de lijst met veertig procent, maar een jaar later nam dit al af naar 28 procent. Nu gebruikt slechts drie procent van de zakelijke markt nog BlackBerry OS.

Ook Symbian verdwijnt, Microsoft rukt weer op

Naast het BlackBerry OS verdwijnt ook Symbian van de markt. In 2011 werd dit operating system nog door 21 procent van de mid- en enterprisemarkt gebruikt, nu is dit slechts een procent.

Microsoft heeft juist een stijgende lijn en zit nu op hetzelfde punt als vier jaar geleden: Windows Phone wordt door achttien procent van de zakelijke markt gebruikt. Vorig jaar was dit nog vijftien procent.

OS'en

Apple meest gebruikte zakelijke smartphone

Volgens de analyse van Computer Profile wordt de iPhone met een aandeel van veertig procent het meest gebruikt in de zakelijke markt. Apple's smartphone scoort bovengemiddeld goed in de industrie (51 procent), de financiƫle & zakelijke dienstverlening (48 procent) en de handelssector (47 procent). Tweede in de lijst is Samsung, met een aandeel van 27 procent. Dit is een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar geleden.

Zakelijke smartphones

De volledige analyse is hier te lezen.

OS'en