Blendle: alleen betalen voor wat je leest

Op het nieuwe platorm Blendle brengen Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn publicaties uit verschillende media samen die lezers per stuk kunnen aankopen. Voortaan betaal je dus alleen voor het artikel dat je leest.

Vanuit meerdere hoeken – denk aan Myler of De Correspondent –, komen er initiatieven die webcontent betaald aan de man moeten brengen. Sinds 29 april is ook Blendle online. Dit platform is opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn en maakt het mogelijk om alleen te betalen voor de artikelen die je leest.

‘Je kunt je eigen tijdschrift samenstellen’, legt Marten uit op Baaz.nl. ‘Je kunt door kranten en tijdschriften bladeren, de stukken lezen die je boeiend vindt, alerts instellen voor onderwerpen die je belangrijk vindt en zien welke artikelen vrienden, collega's en BN'ers leuk vonden. Valt een artikel tegen, dan krijg je bovendien je geld terug’, somt Marten moeiteloos de functionaliteitenlijst op.

Organisatie & ambitie

Blendle bestaat inmiddels uit een zestienkoppig team dat het platform succesvol moet maken. Het wordt daarbij ondersteund door een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Pers en de investering van particulieren. Tot nu toe wist het bedrijf al behoorlijk wat uitgevers aan zich te binden waardoor het aanbod aan artikelen ruim is. Volgens de oprichters is er al interesse getoond vanuit het buitenland en is er ook zeker ambitie om over de grens te stappen met Blendle.

Meer lezen over het concept en totstandkoming van Blendle? Het interview met de oprichters vind je hier.

Nieuw: Blendle
'Valt een artikel tegen, dan krijg je je geld terug’