BMX MT-836P

De MT-836P valt op. Je eerste gedachte is dat dit een wat groter formaat tablet is, maar in werkelijkheid is deze computer de kleinste die wij ooit hebben gezien.

Bijgeleverd tref je een heel mooi vormgegeven keyboard aan dat dubbel dienst doet als cover. Mocht je meer randapparatuur willen aansluiten, dan heb je een usb 3.0-poort tot je beschikking. Ook hadden wij de beschikking tot een docking station waarin je het device kunt plaatsen, het kunt opladen en hier ook alles op kunt aansluiten wat je mogelijk nodig hebt. In het docking station staat de tablet eigenlijk net te laag op je bureau om er echt goed en lang op te kunnen werken, maar dankzij de aanwezige hdmi-poort, zowel op de tablet als het docking station, kun je gemakkelijk een beeldscherm aansluiten als je dit comfortabeler vindt werken.

De echte vraag is natuurlijk: heeft de MT-836P dezelfde performance als een pc of laptop? Het antwoord is ja. Applicaties opstarten gaat vloeiend en het gebruik ervan gaat moeiteloos. De extra usb-poorten op het docking station kunnen echter nog wel van pas komen voor wat extra opslagruimte, hoewel de MT-836P 64 GB aan opslag heeft. Dit kan uitgebreid worden naar 128, 256 of 512 GB met een ssd. Voordeel is ook dat de MT-836P een stuk minder ruimte inneemt op je bureau als dat een laptop of pc doet. Fijn is dat het mogelijk is om meerdere applicaties tegelijkertijd open te hebben en hier tussen te kunnen wisselen met de bekende alt+tab-combinatie. Dit verhoogt de productiviteit op de kleine computer zeker. Ook is er een toetsenbord bij te krijgen, waar je de tablet ook gemakkelijk op kunt zetten.

Aan de achterkant van het apparaat vind je een kickstand, waardoor deze ook zonder docking station blijft staan. Samen met de aanwezige trackpad op de keyboardcover maakt dit het device een prima apparaat om onderweg mee te werken. Het trackpad lijkt soms wat langzaam te reageren, maar er is verder erg goed mee te werken. Ook het keyboard werkt fijn. De toetsen liggen diep waardoor de aanslag echt goed voelt. Iets wat we helaas zelden tot nooit tegenkomen in keyboardcovers.

Prijs: € 695,75 (excl. toetsenbord endocking station)
Info: bmx.be

MKB Best Choice 2015