BMx W8Pad MT-816

De keuze aan Windows 8-tablets is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Veel van die apparaten komen in een standaardconfiguratie, in het beste geval kun je zelf een kleurtje en hooguit de beschikbare opslagruimte kiezen. Maar waarom zou je genoegen nemen met een eenheidsworst en de fabrikant laten bepalen wat je nodig hebt? Het Belgische BMx Computers vindt dat je zelf de vrijheid moet hebben om je ideale tablet samen te stellen, en daar kunnen wij ons in vinden. Hun motto is dan ook 'BYOD', waarbij die bekende afkorting deze keer staat voor 'Build Your Own Device'.

Hun W8Pad is in de basis een prima 11.6-inch Windows 8-tablet, met een capacitief tienpunts aanraakbeeldscherm met een resolutie van 1366 x 768. Wat aansluitingen betreft beschikt de tablet over twee usb-3.0-aansluitingen is er micro-hdmi en micro-sdhc. Vanaf daar valt er veel op smaak te brengen. Zo kun je gaan voor een Intel 1037U-cpu (Model 816-C), maar wie veel spierballen nodig heeft, kiest de Core i5-variant (Model 816-i5). Opslagcapaciteit is standaard 64 GB (ssd), maar kun je uitbreiden tot 128 of zelfs 256 GB. Ook het interne geheugen kun je een boost geven, van 4 GB standaard naar 8 GB voor wie dat nodig heeft.

Wil je echt productief met de W8Pad zijn, dan kun je een keyboard-cover erbij aanschaffen. Voor de Belgische lezers: dat kan uiteraard ook een azerty-model zijn. Ook kun je kiezen voor een 3g of zelfs 4g/lte-module, zodat je overal toegang tot mobiel breedbandinternet hebt. Wat Windows 8 betreft kun je kiezen uit de Standard- of Professional-versie en eventueel kun je een Digitizer Pen erbij nemen.

Doordat je de tablet fijnmazig op smaak kunt bestellen, haal je het maximale uit je investering. Het resultaat is een tablet die zo goed mogelijk aansluit bij jouw behoeften.

Prijs: v.a. € 477,95 (incl. btw)
Info: www.w8pad.com / www.bmx.be

MKB Best Choice 2013