Bol.com zet serieus in op Vlaamse markt

Bol.com is van plan om de Vlaamse markt te veroveren. De internetwinkel heeft al ongeveer 25.000 klanten in Belgi, maar wil nu met specifieke producten en diensten meer Vlamingen verleiden om op Bol.com te webwinkelen.

Zo was tot voor kort zeventig procent van het Vlaamse boekenaanbod te koop op de website, maar is dit volgens de Vlaamse krant De Standaard inmiddels uitgebreid tot bijna honderd procent.

Ook wordt het mogelijk dat Vlamingen producten als laptops kunnen kopen met een azerty- in plaats van een qwerty-toetsenbord. De azerty-indeling is ontworpen om gemakkelijk Franstalige teksten te kunnen typen en is in heel België de norm.

Voor de Vlaamse markt zijn de betaalmogelijkheden eveneens uitgebreid. Zo kan op Bol.com nu ook betaald worden met de Belgische betaalkaart Bancontact/Mister Cash.

Levering

Wie in België voor 13.00 uur bestelt, heeft het product de volgende dag in huis. Voorheen gingen hier twee tot drie dagen overheen. Bol.com heeft hierbij het geluk dat het centrale magazijn in Waalwijk staat, niet ver van de Belgische grens.

“Ik ken de Vlaamse concurrentie, maar ik vind dat ze sinds het begin van de jaren 2000 een beetje stil zijn blijven staan”, aldus Bol.com-directeur Daniël Ropers.

Hij zegt dat er geen Vlaamse versie van Bol.com komt, omdat “ik niet geloof dat de fundamentele behoeften van Vlaamse klanten zo erg verschillen van die van andere Europeanen.”