Box geeft klant meer verantwoordelijkheid

Goed nieuws voor bedrijven die zelf meer de controle willen hebben over hun versleutelde data: Box biedt de klant deze mogelijkheid aan.

Klant krijgt de sleutels

Box, een bedrijf dat zich richt op cloudopslag, gaat het haar klanten gemakkelijker maken om te controleren of en hoe de versleutelde data is opgeslagen. 

Dat doet het bedrijf middels een nieuwe service met de naam Box KeySafe. Daarmee kunnen bedrijven hun eigen sleutels beheren waarmee de opgeslagen data zijn versleuteld.   

Twee varianten

De gebruiker kan kiezen uit twee varianten: een KeySafe voorzien van de AWS Key Management Service – eenvoudig en snel in gebruik voor kleine bedrijven – en KeySafe met AWS CloudHSM. Deze speciale service maakt gebruik van hardware-modules van Amazon. Het is de laatste update van de service die eerder bekend stond als Enterprise Key Management.

Zorgen klant over veiligheid

De meer uitgebreide versie is bedoeld voor bedrijven actief in streng gereguleerde industrieën en ondernemers die zich meer dan gemiddeld zorgen maken over de veiligheid van hun data. 

Met de KeySafe wil Box bedrijven controle geven over hun versleutelde data in plaats van het uit handen geven van de verantwoordelijkheid aan de verstrekker.

Box geeft de sleutel aan de klant
Meer verantwoordelijkheid bij beveiliging van eigen data.