BrandReact levert dienst voor het monitoren van social media

BrandReact biedt bedrijven een dienst aan waarmee zij kunnen bijhouden wat er over hun bedrijf of merk wordt gezegd in social media, blogs of nieuwssites. Ook kunnen bedrijven hiermee via het betreffende medium direct reageren op deze berichten.

Als bedrijf geef je aan BrandReact drie zogenaamde topics (hoofdzoektermen) op, die je per term kunt koppelen aan vijf keywords (subzoektermen). Hiermee is het mogelijk om ook op de combinaties van deze woorden te zoeken. Na het toepassen van een aantal filters (taal, tekst, datum, sentiment en bron) zoekt BrandReact hiernaar in alle nieuwssites, blogs, Facebook en Twitter. De producent wil daarmee bedrijven slagvaardiger maken in hun gebruik van social media.

De webgebaseerde dienst zorgt ervoor dat de berichtenstroom terechtkomt in een inbox. Met de aanwezige 'reageer'-knop kan je als bedrijf via een tweet, bericht, post, commentaar of taak direct reageren. Ook is er een vertaalmodule die berichten vanuit een vreemde taal automatisch om kan zetten naar bijvoorbeeld het Nederlands.  

Op de website van BrandReact kun je je aanmelden voor een vijftien dagen durend testabonnement.