Breedband-telefonie-bundel voor kleine bedrijven

Internet Service Provider Solcon komt met een nieuwe totaaloplossing voor telefonie en internet, speciaal bestemd voor de kleinzakelijke markt. De dienst bestaat uit Solcon ADSL en Voice over IP (bellen via internet) in combinatie met de nieuwste IP-telefooncentrale van Samsung.

Solcon denkt te voorzien in een belangrijk hiaat in de markt. Internetbellen voor consumenten heeft inmiddels een grote vlucht genomen. Ook grootzakelijke oplossingen waren al geruime tijd beschikbaar. Voor bedrijven tussen 2 en 10 werknemers was nog geen adequate VoIP-oplossing voorhanden. "Met het nieuwe dienstaanbod van Solcon kunnen nu ook MKB-bedrijven optimaal profiteren van alle voordelen van VoIP," aldus een persbericht van Solcon.

Draadloze telefoontoestellen
Op de nieuwe telefooncentrale van Samsung kunnen 10 draadloze wifi-telefoontoestellen worden aangesloten. Solcon kan deze oplossing leveren in de vorm van een totaalpakket inclusief een Solcon VoIP-account, een ADSL-verbinding en een ADSL-modem, waarop een aansluiting op het bedrijfsnetwerk en een fax mogelijk is. Ook de hosting van de website van een bedrijf en een volledig automatische backupdienst via internet is bij Solcon mogelijk.

Koudwatervrees
Solcon startte eind 2004 als een van de eerste providers met Voice over IP voor consumenten, een dienst die in eigen beheer werd opgezet. Ondertussen heeft Solcon een VoIP-oplossing voor meerdere typen bedrijven. Solcon-directeur Peter van der Vlies verwacht veel van de nieuwe oplossing voor het MKB. "Vooral het MKB zat te wachten op een dergelijke op-maat-oplossing. We verwachten dat bedrijven die nog koudwatervrees hebben ten aanzien van VoIP, snel overstag gaan. We hebben ook de supportkant goed ingevuld, waarbij bedrijven kunnen rekenen op een snelle reactie bij problemen."

Opzeggen KPN
Bij Solcon VoIP kunnen bedrijven hun huidige telefoonnummers overzetten naar Solcon, waarbij het KPN telefoonabonnement volledig kan worden opgezegd. "Hierdoor zijn besparingen van 30 tot 50 procent op de huidige telefoonnota mogelijk. Eventueel kan ook nog een backup ISDN of analoge lijn worden aangehouden. Solcon kent verder zeer scherpe mobiele en internationale tarieven," aldus het perscommuniqu.

Het prijsmodel van de dienst en de bijkomende telecomtarieven worden op korte termijn bekend gemaakt.

Productinformatie: www.solcon.net/index.php?content=text&Id=3645&thema=geen