Brieven direct scannen naar SharePoint

In bepaalde sectoren wordt nog veel correspondentie op papier rondgepompt. Denk aan de juridische sector of de bouw (vergunningen!). Met speciale software is het mogelijk de papieren te scannen naar een beveiligde webruimte waar de collega's het makkelijk kunnen doorzoeken.

De tweetrapsraket bestaat uit SharePoint Server 2007 en scansoftware van MagSoft.

SharePoint is een speciale webserver die draait op Windows Server 2003. De server maakt het mogelijk direct vanuit de Office-programma's (Word, Excel, Outlook) informatie te delen. Ook bevat SharePoint een gedeeld prikbord en een discussiesysteem voor bijvoorbeeld projecten.

Via software van derden kan de functionaliteit van SharePoint verder worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met de scansoftware van MagSoft.

De ORION ScanIT-software van MagSoft is met name gericht op dagelijks gebruik door zakelijke gebruikers op werkgroep- en afdelingsniveau. Het stelt gebruikers in staat om snel en eenvoudig documenten te scannen en via OCR als doorzoekbare pdf-bestanden in SharePoint 2007 op te slaan.

Eerste producent
MagSoft is naar eigen zeggen de eerste producent die een complete professionele scan/archiveeroplossing biedt met directe koppeling met MS SharePoint 2007.

"Onze SharePoint 2003 klanten stappen in een rap tempo over naar SharePoint 2007", aldus Maarten Boender, directeur van MagSoft, "de eerste draaien nu al enkele weken met de officile release en zijn zeer tevreden."

Door het meegeven van metadata, al dan niet automatisch via OCR en extractie van gegevens, kunnen de documenten in de juiste SharePoint-'libraries' en -sites worden opgeslagen. Hierdoor kunnen nu ook gescande documenten eenvoudig via SharePoint 2007 gedeeld worden met iedereen in de organisatie en via workflows verder verwerkt worden.

Over MagSoft
MagSoft, gevestigd in Mijdrecht, is specialist op het gebied van Scanning, Document Management en Workflow en levert al jaren professionele document management systemen, scanners en scan software. De oplossingen van MagSoft ondersteunen vrijwel alle serveromgevingen waaronder Unix (HP-UX, Sun Solaris, IBM AIX, Linux), IBM iSeries en Windows 2000/2003-systemen. Het bedrijf heeft partnerships met IBM, ConQuaestor, Danka, Magellan Software in Polen, Duitsland en Australi, PricewaterhouseCoopers, OpenText, Kodak, Canon, Kofax en Acal.

Info: www.magsoft.nl