Bullguard Mobile Security 10 ziet levenslicht

Bullguard heeft zijn mobiele beveiligingspakket een update gegeven. BullGuard Mobile Security 10 beschermt smartphones tegen virussen, spyware en hackers en dieven.

Back–up-tools zorgen ervoor dat contactgegevens en andere data veilig worden opgeslagen op een andere locatie. Spamfilters zorgen ervoor dat berichten en gesprekken worden gescreend. Ook is een 'Parental Control'-functie aanwezig, waarmee je kunt voorkomen dat je kroost ongepaste websites bezoekt op de mobiel.

Anti-diefstal

De software moet het telefoondieven moeilijker maken. Dankzij een trackingfunctie op basis van gps zie je waar je toestel is en kun je toegang volledig ontzeggen. Dankzij de 'Wipe'-functie kun je het toestel op afstand volledig wissen.

Volgens country manager Filip van Rijn van Bullguard is een dergelijk beveiligingspakket voor je smartphone absoluut noodzakelijk. “Alle risico’s die er zijn als je op je computer online bent, gelden ook voor de mobiele telefoon. Virussen en andere soorten malware maken geen onderscheid in apparaten. Als je telefoon aan staat, kunnen er betaalde diensten worden geraadpleegd, berichten worden verstuurd en persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens, wachtwoorden en telefoonnummers worden ontvreemd.”

Bullguard Mobile Security 10 is per direct verkrijgbaar voor Android, Symbian, Windows en Blackberry en kost 24,95 euro.