Camerabewakingssysteem alarmeert mkb-er via internet

Het Nederlandse bedrijf Isolectra BV ontwikkelde een slim, op internet gebaseerd camerabewakingssysteem: AlarmView. Hiermee speelt het bedrijf in op de nieuwe regelgeving die vanaf 1 april ingaat. De politie mag dan niet langer uitrukken bij een automatische alarmmelding.

Vanaf die datum is het verplicht voor gebruikers van elektronische inbraakmelders, die geabonneerd zijn op een particuliere alarmcentrale (PAC), om een alarmmelding te checken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en n daarvan is via beeld. De oplossing van Isolectra richt zich specifiek op particulieren en ondernemers in het MKB.

Per 1 april werkt het als volgt. Als een gebruiker of een PAC een alarmmelding niet kan verifiren, krijgt de melding geen prioriteit in de opvolging door de politie, met alle gevolgen van dien.

Uitrukken
Doel van de nieuwe maatregel is het uitrukken bij loos alarm te verkleinen zodat de politie efficinter en doeltreffender te werk kan gaan. AlarmView is zo ingesteld dat als het alarm afgaat de eigenaar van het beveiligde terrein via een sms, telefoontje of e-mail direct op de hoogte wordt gebracht. De gebruiker kan vervolgens, waar ook ter wereld hij zich bevindt, via internet met n klik alle beveiligde locaties bekijken en snel en gemakkelijk een inbraak- of alarmmelding controleren op echtheid. Heeft de gebruiker een contract met een PAC dan krijgt de PAC automatisch de beelden tot zijn beschikking en kan het alarm afhandelen. Indien nodig wordt de politie ingeschakeld.

Het persbericht van Alarmview geeft een voorbeeld: je bezit een winkel in Nederland die je met Alarmview hebt beveiligd en je bent op vakantie in Argentini. Op je vakantieadres krijg je s ochtends een sms-bericht met de mededeling dat er een mogelijke inbraak plaatsvindt in je winkel. Je logt in op de beveiligde AlarmView pagina en ziet dat er inderdaad verdachte personen rond je pand lopen. De PAC heeft deze melding en de bijbehorende camerabeelden ook gekregen en maakt een melding bij de politie.

Webapplicatie
Doordat Alarmview een Application Service Provider (ASP) oplossing is worden de meldingen verwerkt met behulp van een webapplicatie. Het voordeel van een ASP is dat er door de gebruikers geen extra software hoeft te worden aangeschaft. Op de ASP komen de beelden van de alarmmeldingen binnen. Hierdoor kan de alarmcentrale of de gebruiker de bijbehorende beelden direct via de ASP opvragen als er een melding binnenkomt.

"Alarmview biedt niet alleen de mogelijkheid om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, het dient ook als geruststelling voor de gebruiker," zegt Dirk Olivier, directeur van Isolectra. "Ondernemers kunnen nu met een rustig gevoel op vakantie of gewoon s avonds naar huis. Waar en wanneer ze willen kunnen ze inloggen en de beveiligde locaties bekijken. Een veilig gevoel, het gaat vaak toch om iemands levenswerk of om iemands huis."

Installatie aan huis
Isolectra levert AlarmView als oplossing aan installateurs en verzorgt voor hen een installatiepakket, het abonnement, een training en de maandelijkse facturering aan de klant.

Voor meer informatie: www.alarmview.nl