Canon brengt slimme imageRUNNER ADVANCE-functionaliteit naar A4 formaat

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven.

Persbericht:

Amstelveen, 8 april, 2013 - Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, voegt vandaag twee nieuwe, compacte zwart-wit MFP’s toe aan haar succesvolle imageRUNNER ADVANCE-assortiment. Met de nieuwe modellen brengt Canon een nieuwe generatie print- en scanfuncties naar A4-formaat. Het Canon imageRUNNER ADVANCE-assortiment is met deze nieuwe systemen uitgegroeid tot een veelomvattend en veelzijdig platform dat in elk type kantooromgeving aansluit bij de eisen aan documentverwerking.

Slimme functionaliteit

De nieuwe imageRUNNER ADVANCE 400i en 500i A4-systemen combineren bekroonde[i] imageRUNNER ADVANCE print- en scanfuncties in een compact ontwerp om gebruikers in staat te stellen op een slimmere manier te werken. Of het nu gaat om een standalone-opstelling of een onderdeel van een printerpark, de nieuwe systemen beschikken over unieke mogelijkheden voor personalisering, efficiënte verwerking van documenten, eenvoudig beheer en kostenbewaking plus een betere beveiliging.

Matthew Wrighton, European Marketing Manager bij Canon Europe: 'Onze klanten zoeken in toenemende mate naar compacte imaging-oplossingen die drukke werkgroepen in staat stellen efficiënter te werken en die rekening houden met aspecten als beveiliging, beheer en kostenbewaking. Onze nieuwe systemen bieden de beste prestaties, gecombineerd met betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Ze bieden alle voordelen van het imageRUNNER ADVANCE-platform in een compact ontwerp.'

Efficiënte verwerking van documenten

Dankzij de imageRUNNER ADVANCE MEAP en MEAP Web applicaties integreren de nieuwe, compacte MFP’s direct met Canon’s gerenommeerde softwareassortiment voor beheer van workflows met scan- en printtaken. Het imageRUNNER ADVANCE-assortiment biedt een reeks oplossingen die naadloos aansluiten op de eisen van elke onderneming . Van standaard mogelijkheden voor eenvoudige personalisering en authenticatie, tot dynamische end-to-end document workflows voor verhoging van de efficiency.

De nieuwe imageRUNNER ADVANCE 400i en 500i ondersteunen ook mobiel en flexibel werken. Ze stellen gebruikers in staat te printen vanaf elk Google Cloud Print-webprogramma en mobiele apps. Daarnaast bieden ze – dankzij Canon’s mobile PRINT & SCAN-oplossing - de mogelijkheid te scannen naar- en printen vanaf een iPad, iPhone en mobiele Android systemen. Voor grotere organisaties of omgevingen met hogere eisen biedt het uniFLOW-platform configureerbare workflows voor scantaken. Dit platform maakt gebruik van toonaangevende OCR- en compressietechnologie om document workflows te optimaliseren. uniFLOW biedt gebruikers ook een veilig platform om vanaf elk apparaat te printen naar een MFP in het netwerk.

Met een gebruiksvriendelijk, kantelbaar kleuren touchscreen (17,8 cm groot), zijn de systemen eenvoudig te bedienen. De imageRUNNER ADVANCE 400i en 500i bereiken printsnelheden van respectievelijk 40 en 50 ppm en bieden plaats aan 2.300 vel papier.

Verbeterde kostenbewaking en beveiliging

De nieuwe modellen bieden schaalbare beveiligingsmogelijkheden, zodat organisaties het gewenste beveiligingsniveau kunnen instellen – van standaard functies als slimme gebruikersauthenticatie en controle op functieniveau, tot geavanceerde opties als DLP (Data Loss Prevention). Canon’s unieke ULM (Universal Login Manager) biedt kleinere organisaties dezelfde rapportagemogelijkheden en toegangsbewaking als grote ondernemingen, zonder dat er een server nodig is. ULM biedt volledig inzicht in het gebruik en de kosten per medewerker plus de mogelijkheid beperkingen op gebruikersniveau in te stellen voor een betere beveiliging en kostenbewaking. Het Canon uniFLOW-platform maakt het in veeleisende omgevingen mogelijk de toegang centraal te regelen. Hierbij wordt volledig printbeheer bereikt dankzij geavanceerde functies als DLP en ‘rule-based’ routering van taken.

Efficiënt beheer

Net als de overige systemen in het imageRUNNER ADVANCE-assortiment zijn deze nieuwe, compacte modellen centraal te beheren, te monitoren en te configureren. Dit vereenvoudigt het beheer van het machinepark en zorgt voor maximalisatie van de uptime. Met de mogelijkheid van service op afstand voor het beheren en bestellen van toner, kunnen service providers backoffice-taken bij klanten wegnemen. De ingebouwde ondersteuning voor industriestandaards als Adobe PostScript draagt bij aan een naadloze integratie met bestaande IT-omgevingen.

Toonaangevende, milieuvriendelijke prestaties

Net als bij het bekroonde A3 imageRUNNER ADVANCE-assortiment verbruiken de nieuwe systemen in de Sluimer modus minder dan één Watt aan energie. De modellen zijn voorzien van een Energy Star en hebben de laagste TEC-waarde in de markt.

De imageRUNNER ADVANCE 400i en 500i zijn vanaf 1 mei 2013 verkrijgbaar.