Canon introduceert 43 nieuwe producten

Canon introduceert dit voorjaar maar liefst 43 nieuwe 'imaging'-producten, waaronder een opvolger voor de populaire EOS 20D-camera. De apparaten variren van digitale camera's tot projectoren.

Hans Smittenaar, marketing director Canon Consumer Imaging, verklaart de golf aan nieuwe producten: "Nu de huidige levenscyclus van consumentenproducten minder dan 6 maanden is, is de vraag de naar nieuwe producten nog nooit zo hoog geweest."

De nieuwe collectie omvat:

8 digitale cameras
8 digitale camcorders
1 digitale spiegelreflexcamera
2 EF-objectieven
6 projectoren (beamers)
4 PIXMA-fotoprinters
3 PIXMA-fotomultifunctionals
11 laserprinters

Opvolger EOS 20D
De 5 foto's per seconde schietende 8,2 Megapixel EOS 30D, vervangt de populaire EOS 20D op een moment dat de markt van digitale spiegelreflexcamera's in West-Europa een ongekend sterke groei doormaakt. In de periode 2004-2005 is de verkoop van digitale EOS-camera's meer dan verdubbeld, meldt Canon.

Nieuwe IXUS'en
Canon introduceert ook drie nieuwe Digital IXUS-compactcameras, waaronder de Digital IXUS 800 IS. Deze bedient de ervaren amateurfotograaf. De PowerShot A-serie wordt uitgebreid met vijf nieuwe modellen, waaronder de 6,0 Megapixel PowerShot A700. En de PowerShot S3 IS vervangt de huidige S2 IS. Dit laatste toestel is een compactcamera met 12x optische zoom plus 'image stabilizer'.

PIXMA Pro
Canon komt ook met een nieuwe categorie professionele fotoprinters, de zogenaamde PIXMA Pro-serie. Deze serie omvat in ieder geval twee professionele A3-inkjetprinters voor de fotograaf en kunstenaar, de modellen:
- PIXMA Pro9500: een fotoprinter met 10-kleuren inktsysteem op pigmentbasis.
- PIXMA Pro9000: een 8-kleuren fotoprinter op basis van kleurstoffen.