Canon introduceert mfp en apps voor mobiele werkers in het mkb

Wie vaak onderweg werkt herkent vast het probleem: het delen, scannen en printen van documenten kan 'on the road' best omslachtig zijn. Canon probeert met zijn nieuwe mfp en apps het leven van de mobiel werkende mkb'er wat gemakkelijker te maken.

i-SENSYS MF6140dn en MF6180dw

Canon i-SENSYS MF6180dwOnderdeel van het nieuwe ecosysteem zijn twee nieuwe mfp's, de i-SENSYS MF6140dn en MF6180dw. Deze apparaten kunnen printen, scanne en faxen en zijn voorbereid voor gebruik met mobiele apparaten als smartphones en tablets. Ook bieden ze ondersteuning voor Google Cloud Print en Apple Airprint.

Mobile Scanning for Business

Tegelijkertijd met de nieuwe mfp's komt Canon met een nieuwe app: Mobile Scanning for Business. Met deze gratis app kun je documenten rechtstreeks naar de cloud of naar hun mobiele apparaat te scannen, via e-mail te verzenden of instellingen als resolutie, bestandsindeling en kleurmodus direct te wijzigen. Ook kun je op je mobiele apparaat opgeslagen scans beheren en verder bewerken.

Mobile Printing

Ook heeft Canon zijn bestaande Mobile Printing-app vernieuwd. De nieuwe versie van de populaire Canon Mobile Printing-app voor iOS heeft een nieuwe dataconversie service, waarmee documenten volgens Canon in de juiste lay-out worden geprint. De app corrigeert tijdens het printproces mogelijke veranderingen aan de indeling of lay-out van een document. Dit door documenten in de cloud te converteren in plaats van te vertrouwen op een rendering-programma dat op het mobiele apparaat zelf is geïnstalleerd.

Beschikbaarheid

De nieuwe i-SENSYS MF6140dn en MF6180dw zijn vanaf 1 maart 2014 verkrijgbaar. De nieuwe Canon Mobile Scanning for Business-app zal begin februari 2014 verkrijgbaar zijn voor iOS-apparaten en in juli 2014 voor Android-apparaten. De vernieuwde Canon Mobile Printing-app is nu verkrijgbaar voor iOS-apparaten. De Android-versie komt in april 2014 beschikbaar.