CES 2007: de hoogtepunten

In Las Vegas is de grootste beurs ter wereld voor consumenten-electronica van start gegaan: de Consumer Electronics Show (CES) 2007. Een greep uit de opvallendste nieuwtjes, bekendmakingen en onwikkelingen van dit jaarlijks terugkerende evenement.

Microsoft met server voor thuisgebruik
Microsoft heeft een server voor thuisgebruik aangekondigd. Met Windows Home Server kunnen thuisgebruikers volgens de fabrikant eenvoudig films, foto's en muziek te bewaren, beschermen en te delen. Daarnaast voorziet Home Server in een automatische back-upvoorziening voor alle pc's in het thuisnetwerk. Via het Windows Live-platform kun je al je documenten wereldwijd toegankelijk stellen. Wel is daarvoor minimaal n pc met Vista Ultimate in je thuisnetwerk vereist. Windows Home Server is gebaseerd op Windows Server 2003 R2, de meest recente Server-editie van Windows.

Eerste extra's Ultimate-editie onthuld
Microsoft heeft de eerste extra's voor de meest complete Windows Vista-versiebekendgemaakt. Sportliefhebbers kunnen met de applicatie 'Sportslounge' ip-televisie op het bureaublad gebruiken, in combinatie met 'live' sportuitslagen en informatie over sporters. Via 'Dreamscape'kun je video's en andere bewegende beelden als bureaubladachtergrond gebruiken. Met Groupshot kun je meerdere niet-perfecte foto's samenvoegen tot n wel 'perfecte' foto.
Het is de bedoeling dat Microsoft regelmatig nieuwe moglijkheden aan de Ultimate-editie toevoegt.

Internettelevisie via de XBox 360
Meer Microsoft-nieuws van de CES 2007. Bezitters van een XBox 360 spelcomputer kunnen zich dit jaar nog abonneren op een digitale televisie-dienst. Momenteel hebben vijf providers hun medewerking toegezegd. Het gaat om AT&T, British Telecom, Deutsche Telekom, het Franse C-Com en Swisscom.

Toshiba met hd-dvd-brander
Toshiba heeft op de CES 2007 de eerste hd-dvd-brander gepresenteerd die dual-layer dvd's n hd-dvd's kan lezen en schrijven. De brander is bedoeld voor desktop-pc's; een model voor laptops heeft de fabrikant al eerder uitgebracht. Vanaf februari ligt het in de schappen voor een nog onbekende prijs.