CES 2015: LG kondigt LG G Flex 2 aan

Gebogen displays zijn een hot item. Tv's, monitoren en smartphones zijn niet langer alleen maar recht: ze worden voorzien van zogeheten 'curved displays'. LG heeft tijdens de CES in Las Vegas de opvolger van de G Flex, de G Flex 2, aangekondigd. En curved is best sexy.

Vorig jaar introduceerde LG de G Flex; een smartphone met een gebogen display. Dat was echter niet alles, het toestel had extra ruimte om te kunnen buigen. Dit betekende dat de smartphone weer netjes terugboog wanneer je er kracht op zette.

LG G Flex 2

Opzettelijk gebogen

Een voordeel van een opzettelijk gebogen smartphone is dat het geen bendgate kan veroorzaken, het apparaat is immers al gebogen. Toch blijf het blijft vreemd om een gebogen scherm of smartphone te zien, maar dat is een kwestie van gewenning. Dat zal waarschijnlijk verdwijnen wanneer er meer gebogen apparaten verschijnen. Voor nu is het een one-of-a-kind toestel en absoluut bijzonder om te zien.

LG G Flex 2

Verstevigd

LG heeft, net als bij de originele G Flex, de G Flex 2 'buigbaar' gehouden. Dit betekent niet dat je het toestel dubbel kunt vouwen, maar het is wel bestand tegen enige verbuiging, zonder dat het toestel daarmee compleet vervormt. Wel heeft LG de hoeken verstevigd en dat is begrijpelijk. Mocht je dit toestel laten vallen, dan loop je het meeste risico dat een van de hoeken de grootste klap incasseert, vooral als het toestel met het scherm naar beneden valt. Om beschadigingen aan het glas te voorkomen heeft LG ook dit verstevigd en tijdens de CES verteld dat het glas '20 procent sterker is dan Gorilla Glass 3'.

Zelfherstellende cover

De meest ludieke feature is de zelf herstellende cover van de LG G Flex 2. De feature zat ook in de originele G Flex, maar is nu verbeterd voor de G Flex 2. De coating van de G Flex 2 is met een speciaal materiaal behandeld zodat lichte krassen vanzelf hersteld worden. Dit klinkt een beetje als sci-fi technologie en je moet het ook met een kleine korrel zout nemen. Alledaagse krasjes zullen zichzelf herstellen, maar ga je er overheen met een stanleymes, verwacht er dan geen wonderen van.


TechnoBuffalo heeft de LG G Flex 2 getest op de nieuwe coating

Specificaties

De LG G Flex 2 is gelukkig meer dan alleen een gebogen smartphone. Qua specificaties zit het in elk geval goed.

  • 5.5 inch full-hd P-OLED display
  • Qualcomm Snapdragon 810 2Ghz octa-core processor
  • 2 of 3GB aan geheugen (afhankelijk van model)
  • 16/32GB aan opslag (afhankelijk van model)
  • 13 megapixel camera met beeldstabilisatie en Laser Autofocus
  • 3000 mAh accu
  • Android 5.0 

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de LG G Flex 2 verschijnt is, net als de prijs, nog onbekend.