'Chinees bedrijf lanceert binnenkort Android Pay'

In China is er mogelijk binnenkort een concurrent van Apple Pay beschikbaar voor Android. De applicatie heet Android Pay en maakt het mogelijk om via nfc te betalen met Android-telefoons.

Android Pay wordt ontwikkeld door Unionpay, een bedrijf dat pinpassen en creditcards levert aan alle Chinese banken, zo meldt Want China Times op basis van lokale media. Er is al een overeenkomst met Apple gesloten door Unionpay, zodat het ook in China mogelijk wordt om met Apple Pay te betalen. Android Pay wordt uitgebracht omdat het overgrote deel van de Chinese smartphonegebruikers een Android-toestel heeft.

Vingerafdrukscanner

Android Pay zou op een zelfde soort manier werken als Apple Pay: via een nfc-chip en een vingerafdrukscanner om de betalingen goed te keuren. Voor deze scanners zouden onder andere Coolpad en Lenovo al benaderd zijn. Coolpad en Lenovo zijn twee van de grootste Chinese smartphonefabrikanten. Android Pay zou volgens de lokale Chinese media in het derde kwartaal van 2015 gelanceerd worden. Unionpay zou naar verwachting de fabrikanten subsidiëren voor de extra kosten van de nfc-chip, om zo geld te verdienen. Apple pakt dit in Amerika anders aan: zij krijgen een commissie voor elke betaling die via Apple Pay gedaan wordt.