Chinese website claimt foto’s van iPhone 5 te hebben

De Chinese site iPhone中文网 heeft foto’s online gezet van de nieuwe iPhone 5, althans dat claimen ze zelf. Eerder verschenen er op diverse websites al foto’s en filmpjes van delen van de behuizing van Apple’s nieuwe smartphone.

De iPhone op de foto’s heeft dezelfde achterkant als het al eerder uitgelekte onderdeel. Daarbij valt op dat deze niet meer van glas is maar voortaan van metaal. De boven- en onderkant zijn wel van kunststof voor het doorlaten van gps- en wifi-signalen.

iPhone 5 scherm

Naast ander materiaal is hij ook iets groter dan de huidige iPhone 4(S). Dit zou de geruchten bevestigen die spreken van een 4-inch scherm met hogere resolutie.

Toch twijfelen we sterk aan de echtheid van de foto’s. Zo zijn ze vanuit zeer vreemde hoeken genomen waardoor je het toestel niet goed kunt zien. Bovendien toont het scherm van het toestel dat het verbonden is met het Amerikaanse AT&T-netwerk, in China is dat onmogelijk, waardoor de iPhone 5 in Amerika moet vastgelegd zijn. Aan het Maps-icoontje kun je verder opmaken dat het toestel niet draait op de nieuwste versie van iOS, iOS6, waarmee de iPhone 5 vermoedelijk geleverd gaat worden.

Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Apple de nieuwe iPhone, net als de 4S vorig jaar, in oktober tegelijk met het nieuwe besturingssysteem iOS6.

iPhone 5 china