Chrome 21 voegt webcam-functionaliteit en Retina-ondersteuning toe

Google rolt vandaag een update uit voor zijn browser Chrome, waarmee het rugnummer op 21 uitkomt. De vernieuwingen zijn - niet geheel verrassend - weinig schokkend. De vernieuwde bladeraar biedt voortaan ondersteuning voor webcamsessies in de browser. Ook kunnen bezitters van de Macbook Pro Retina voortaan de hoge resolutie optimaal gebruiken.

Vrijwel iedere maand komt een nieuwe versie van Chrome uit en Google lijkt dat moordende tempo aardig bij te kunnen houden. De truc? Gewoon niet te veel veranderen en vaak het rugnummer verhogen. Ook deze 'nieuwe' versie is daarvan weer een goed voorbeeld.

Chrome 21 biedt voortaan ondersteuning voor webcam-api's. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld videovergaderingen vanuit de browser - een webcamsessie kan daarmee gewoon in de browser worden geactiveerd. Daarnaast voegt het Retina-ondersteuning toe voor de nieuwe Macbook Pro met dat beeldschermtype. Chrome  is daarmee de eerste browser buiten Apple's eigen Safari die goed overweg kan met de grote hoeveelheid beeldpunten.

Ook heeft Google in deze variant tien lekken gedicht, waarvan twee de allerhoogste kritische status hadden. Deze zeer gevaarlijke lekken deden zich voor op de Linux-variant van Chrome. Via deze website kan iemand controle over je Linux-pc overnemen zonder dat daar aparte software voor nodig is; het bezoeken van een kwaadaardige site is voldoende.

De update van Chrome wordt automatisch uitgerold. Heb je de bladeraar nog niet, dan kun je deze gratis downloaden voor Windows, Mac en Linux.