Chromecast nu ook aan te sluiten op kabelinternet

De Chromecast is nu ook aan te sluiten op het kabelinternet. Google heeft een ethernet-adapter uitgebracht om het apparaat zo van internet te voorzien.

De adapter steek je met de stekker in het stopcontact en sluit je vervolgens aan op een ethernetkabel. Dankzij een micro-usb-kabel blijft de Chromecast altijd ingeschakeld en met het internet verbonden.

Chromecast

Met de Chromecast kun je content van je smartphone, tablet, laptop en desktop op je televisie afspelen. Het apparaat sluit je via een hdmi-poort aan op je televisie, waarop hij verbinding maakt via wifi. De content wordt vervolgens over het wifi-netwerk verzonden. Nadeel hiervan is echter dat er soms plekken zijn in huis of op kantoor waar de wifi-ontvangst slecht is. Met de ethernet-adapter is hier een oplossing voor gevonden, aangezien je nu ook verbinding kunt maken via de kabel.

Tot nu toe is de adapter alleen te koop in Amerika, over een Nederlandse releasedatum is nog niets bekend. In Amerika betaal je vijftien dollar voor de adapter.