Cisco introduceert zakelijke HD-tablet

Cisco introduceert de Cisco Cius, de eerste zakelijke, mobiele collaboration tablet die virtuele desktop-integratie biedt met overal en altijd toegang tot Cisco's collaboration- en communicatietoepassingen, waaronder HD-video.

Het nieuwe Android-gebaseerde apparaat maakt gebruik van Cisco's collaboration-architectuur en virtual desktop-integratie voor mobile computing-, collaboration- en communicatie-diensten. De Cius weegt slechts 520 gram, heeft volledige interoperabiliteit met Telepresence en biedt HD-video streaming, realtime video, multi-party conferencing, e-mail, messaging en surfen. 


Daarnaast is er de mogelijkheid om content die lokaal is opgeslagen of zich in de cloud bevindt te produceren, bewerken en delen. Het apparaat heeft een touchscreen en 720p HD-camera aan de voorkant. De 5 megapixel camera aan de achterzijde maakt het nemen van foto's en opnemen van video mogelijk.

In het derde kwartaal van 2010 start Cisco met enkele tests bij klanten. Naar verwachting is het apparaat vanaf het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar.