Citrix levert terminalsoftware voor iPhone

Met gratis 'Citrix Receiver'-software, beschikbaar in de Apple App Store (online-downloadwinkel), kunnen zakelijke Windows-gebruikers hun Windows-desktop nu ook vanaf hun iPhone of iPod touch bedienen.

Citrix is een softwarestandaard die het mogelijk maakt om Windows-applicaties niet op een lokale pc maar op een server te draaien. Vanuit beheerstandpunt is dat meestal een goede zet. Gebruikers loggen via een kleine Citrix-softwareclient in op de door Citrix beheerde server die in deze de rol krijgt van 'terminal server'.

Vanaf nu kan ook een iPhone 3G of een iPod touch als een 'terminal' gebruikt worden. Mits de (gratis) Citrix Receiver maar geïnstalleerd is vanuit de AppStore.

Handigheidjes
Citrix vermeldt een aantal (extra) handigheidjes van de nieuwe softwareclient:
1) De client is aangepast aan het Multi-Touch scherm van de toestellen. Hiermee kunnen gebruikers met verschillende aanrakingen binnen documenten in- en uitzoomen, klikken en scrollen.
2) Citrix biedt de feature Doc Finder: met één klik snelle toegang tot belangrijke documenten die zijn opgeslagen in het bedrijfsnetwerk.
3) Nieuwe App Viewer-technologie die het mogelijk maakt om bedrijfsapplicaties weer te geven in een layout die beter geschikt is voor de mobiele telefoon.

BlackBerry-versie in aantocht
Een woordvoerder van Citrix meldt desgevraagd dat er ook een BlackBerry-versie van de Citrix Receiver in de maak is. Ook vertelt hij dat de software voor de iPhone binnen korte tijd al op de eerste positie staat bij de gratis downloads door Nederlandse gebruikers van de AppStore.

Productpagina en de downloadlink (via AppStore)
http://www.citrix.com/English/ps2/products/feature.asp?contentID=1685511