CodePhage: Slimme bug-reparerende software

Het lange wachten op de patches voor bugs is voorbij, CodePhage doet het allemaal automatisch en snel voor je. Deze software, gemaakt door ontwikkelaars van MIT, leent bepaalde features van andere applicaties om bugs uit software te halen.

CodePhage scant geïnstalleerde applicaties om te zien hoe deze de beveiligings-checks uitvoeren. Vervolgens importeert deze software deze checks in software die deze checks nodig heeft. Voordeel is dat de bronsoftware niet in dezelfde programmeertaal geschreven hoeven te zijn als de software waar naartoe de checks geëxporteerd worden, want CodePhage heeft geen toegang tot de broncode nodig om te zien hoe een applicatie in elkaar zit. Naast het importeren van code levert CodePhage ook een analyse die een extra laag zekerheid biedt met betrekking tot de bug fix. 

'We hebben stapels broncode die beschikbaar is in alle open source repositories en miljoenen projecten. Een hoop van deze projecten implementeren vergelijkbare specificaties', legt Stelios Sidiroglou-Douskos, een onderzoeker bij MIT's Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) en leider van de ontwikkeling van CodePhage, uit. 'Wat je uiteindelijk aan het doen bent is een hybride systeem maken dat de beste componenten uit alle implementaties pakt.'