Commercie ontdekt videopodium YouTube

YouTube, het goedbezochte podium waar internetters hun video's aan de hele wereld tonen, wordt steeds meer door de commercie ontdekt. Zij verpakken hun boodschap in aanstekelijk leuke filmpjes.

Grote bedrijven zetten niet zomaar hun tv-commercials over op YouTube, maar maken speciaal voor YouTube home-made-achtige clipjes, die erg leuk zijn en niet altijd politiek-correct. Dat moet ook wel want het kijkerspubliek geeft deze filmpjes de meeste sterren,die vervolgens weer beter bekeken worden dan de minder gewaardeerde.

Geen wonder dat fabrikanten heel ver gaan om een ogenschijnlijk knullig maar uiterst lollig filmpje te maken. De vertoning op internet kost niks. (Nog niet. Google, de nieuwe eigenaar van YouTube zal ongetwijfeld het een en ander in de gebruiksvoorwaarden aanpassen, aangezien het zelf met internetreclame zijn brood verdient.)

Neem de Chinese fabrikant Lenovo, die een tijdje terug de computerdivisie van IBM overnam. Hun 'onverwoestbare' notebooks krijgen het nodige te verduren, maar doorstaan uiteraard alle beproevingen, op hilarische wijze.

Video 1: www.youtube.com/watch?v=Zokw6vgSAiQ
Video 2: www.youtube.com/watch?v=f_WMC7NESwg