Communiceren vanuit de cloud met Blue Jeans

Goede conferencing-oplossingen kunnen altijd beter. Dat dachten ze bij Blue Jeans ook. Zij ontwikkelden een flexibele conferencing-oplossing, met een gekke naam, maar mooie functionaliteiten.

Blue Jeans

Hoewel de naam Blue Jeans in Nederland wellicht nog niet zo groot is, zal het ons verbazen als de oplossing hier geen voet aan grond krijgt in de komende jaren. Niet voor niets maken ze bij Facebook, Netflix, GitHub en Stanford University, om er maar een paar te noemen, allemaal gebruik van Blue Jeans.

Niet enkel conferencing

Conferencing is niets nieuws en conferencing vanuit de cloud ook niet. Dus wat maakt Blue Jeans dan uniek? Simpel gezegd integreren zij bellen en conferencing, maar bieden met hun oplossing ook de mogelijkheid om te zenden naar een publiek en hier interactie mee aan te gaan.

Gebruik je de service als ‘gewone’ conferencing-oplossing, dan kun je je eigen hardware gebruiken, aangezien Blue Jeans hier prima mee samenwerkt. Wel kun je dan natuurlijk gebruik maken van de extra’s die de oplossing biedt. Zoals videovergaderingen voortzetten via de mobiele app zonder dat deze onderbroken worden. Is er geen internetverbinding? Dan kun je gewoon bellen met diezelfde app, waarmee de software simpel maar doeltreffend conferencing en bellen combineert. Gebruik je Skype, Slack of Lync? Geen probleem, deze integreren probleemloos met Blue Jeans.

Bereik je publiek

Interessant is dat de software gebruikt kan worden om niet enkel face-to-face te communiceren of meetings te houden, maar ook om uit te zenden naar een publiek via een online event. Dit gaat via Blue Jeans Prime Time, waarmee je tot aan een publiek van duizend man met een totaal van honderd presentatoren een evenement kunt streamen.

De Blue Jeans-interface

Zowel gewoon communiceren als conferencing of het streamen van video naar publiek, gaat via een bijzonder gebruiksvriendelijke interface. Geen bloat, maar grote onnodige iconen die je meteen laten doen wat je wilt doen. Ben je benieuwd naar statistieken of hecht je waarde aan meer invloed op jouw communicatiekanalen, dan is er Blue Jeans Command Centre, een manager waarmee je jouw communcatiestromen beheert en je allerlei statistieken over het gebruik van Blue Jeans kunt inzien.

Meer weten over Blue Jeans? Bezoek dan de officiële website.